Träningsutrustning

Här hittar du sidor inom Träningsutrustning. Saknar du någon länk? Kontakta oss med ditt förslag.

Hemsidor inom träningsutrusning

Crosstrainertest.se – Bra sida för dig som gillar att träna crosstrainer och funderar på att köpa en att ha hemma.


KöpaLöpband.com – Gillar du att springa och funderar på att skaffa dig ett eget löpband? Då ska du besöka denna sida om löpband.


Gaband.se – Vill du träna i ett lugnare tempo? Då är träning med ett gåband ett bra alternativ. På gaband.se får du goda råd om vad du ska tänka på vid ditt köp av ett gåband/promenadband.


Så optimerar du hemmaträningen

I kölvattnet av coronapandemin väljer allt fler personer att slopa sina gymkort och i stället träna på hemmaplan. De senaste månaderna har coronaviruset spridit sig allt mera i Sverige, och i rådande läge uppmanas allmänheten till och med att undvika gym och träningsanläggningar.

Men misströsta ej. Det går minst lika bra att få ihop ett bra träningspass hemma. Med bara några få träningsredskap glömmer du din gymprenumeration på nolltid.

Hantlar

Hantlar är ett ypperligt träningsredskap för hemmatränaren. Fördelen med dessa är att de går att använda till flertalet olika övningar – det är endast fantasin som sätter gränserna. Hantlar kommer i diverse olika storlekar och vikter, vilket gör att användningsområdena är oändliga. Ett tips är dock att investera i hantlar med tillhörande viktplattor som kan läggas på och tas av beroende på vilken övning som står på tur.

Träningsmatta

En träningsmatta kan även vara bra att ha, inte minst vid magmuskelträning. Majoriteten av övningarna inriktade mot magmusklerna utförs liggande, så ett mjukt underlag är att rekommendera. På en matta kan man, utöver magmuskelträning, även stretcha eller köra ett yogapass.

Träningshjul

Träningshjul, maghjul, roller. Kärt barn har många namn. Detta hjul är ett väldigt bra och förmånligt träningsredskap för hemmatränaren. Hjulet används för att träna magmusklerna, men stärker även rygg, armar och axlar samt ger balans och koordination. Hjulet används genom att utövaren står på knäna med hjulet i händerna och rullar ut så långt som möjligt, och därefter återvänder till startpositionen. Den vältränade kan i stället för knäna välja att stå på tårna, vilket ger extra motstånd.

Kettlebells

Kettlebells är ett annat träningsredskap som är väldigt populärt. Även dessa kommer i olika storlekar och vikter, och har liksom hantlar ett väldigt brett användningsområde. Kettlebells kan användas som vikt vid allt från knäböj till axelpress till marklyft, och inte minst till att svinga med. Kettlebell Swing heter övningen som de flesta nog tänker på i anslutning till ordet kettlebell. Kort och gott är detta ett träningsredskap med oändliga användningssyften.

Detta är förslag på några förmånliga, simpla investeringar som hjälper dig maximera din träning hemma. För dem som har en större ekonomi och extra rum i sitt hem är skivstänger, bänkpressar, löpband och motionscyklar övriga populära alternativ.

Sammanfattningsvis är en träningsmatta, kettlebell eller hantlar samt ett träningshjul allt du behöver för att ge kroppen en riktig omgång – allt i ditt egna hem.