Var åker svenskarna helst på semester i Europa?

Att åka iväg på semester över sommaren eller vintern är något som många anser vara årets absoluta höjdpunkt. Semestern är en tid att få koppla av tillsammans med familj eller nära vänner och en tid då man förhoppningsvis slipper tänka på arbete och annat som upptar vardagen i vanliga fall. När man ska åka på semester finns det ett antal olika resmål i Europa att välja mellan. Olika människor tycker om olika saker och därför skiljer sig också resvanorna åt för olika människor i Sverige. I denna artikel kommer vi att lista några av de mest populära resmålen för människor från Sverige när det gäller att åka på semester. Genom att läsa den här artikeln kan man alltså få några tips på vart resan kanske ska gå nästa gång.

Spanien

Ett resmål som är oerhört populärt och har varit det länge är Spanien. För den som vill sola och bada på semestern är det ett alternativ som slår de flesta andra. Spanien har ett enormt utbud av olika stränder och för den som tycker om att ligga och lapa i sig sol och att ha en riktigt varm och skön semester, är det ett säkert kort. Eftersom Spanien är ett så pass stort turistmål, inte bara för svenskar utan för människor från hela världen, kan man också vara säker på att det till exempel finns gott om restauranger och att det går tätt med flyg till och från resmålet. Vill man ha en enkel och smidig semester där man får koppla av och kan njuta på fina stränder och i hög värme, är Spanien alltså ett svårslaget alternativ.

Island

En annan plats som har blivit allt mer populär de senaste åren på grund av den fantastiska naturen och de pittoreska små byarna, är Island. Denna plats är kanske inte den absolut bästa när det kommer till att sola och ha det varmt på semestern men den erbjuder en hel del annat. Bland annat kan man på Island bada i varma källor och titta på vulkaner. För den lite mer äventyrliga kan det vara ett fantastiskt alternativ. Nackdelen med en sådan plats är så klart att det kanske inte finns riktigt lika gott om saker som hotell och restauranger eftersom det inte är en lika populär turistort globalt sett, som till exempel Spanien. Med det sagt kan det vara en plats för att skapa fantastiska minnen och få en semester som sticker ut från mängden.

Utvalda länkar från hemsidor om olika resor. Här samlar vi lite restips.

Färjor

Färja till Tyskland – Så går du tillväga för att resa till Tyskland med färja.

Färja Trelleborg Travemunde – Så fungerar det att resa med färjan mellan städerna Trelleborg och Travemünde.

Trelleborg Rostock – Att resa mellan den svenska staden Trelleborg och den tyska staden Rostock gör man enklast med färjan.

Trelleborg Swinoujscie – Res till den polska staden Świnoujście från Trelleborg med färja.

Harligabad.se – Upptäck Sveriges bästa badplatser.